Gå til sidens hovedinnhold

Vanskelig å få gått skirenn

Vera Flatland opplever at det er vanskelig å få gått skirenn om dagen. Det er nemlig så stor rift om startnumrene i de rennene som blir arrangert at hun og mange andre ikke får plass.

-Det er naturligvis kjedelig at det er slik. Men jeg har forståelse for at det er innført deltakerbegrensning på de fleste rennene når situasjonen er som den er. Jeg håper at det blir enklere på nyåret. Så langt har jeg vært nødt til å droppe det som har vært av aktuelle skirenn i vinter. Senest det som ble arrangert på Sjusjøen i helga. En kombinasjon av lite snø og strenge koronabestemmelser har ført til mange avlysninger rundt om, sier Vera.

Det fører igjen til at det blir ekstra trykk på de rennene som blir arrangert. På Sjusjøen var det kun utøvere som bor i Lillehammer-området eller representerer klubber i Hedmark og Oppland som fikk delta. Det var allikevel over 200 løpere på venteliste og det forteller det meste om interessen for å gå skirenn akkurat nå. Vera Flatland var blant de mange som fikk beskjed om at det ikke var plass for henne denne gangen. Selv om hun bor på Lillehammer.

Har gode snøforhold

19-årigen flyttet dit i august for å kombinere skisatsing og videre utdanning og har ikke angret ettersom det er lagt bedre snø og treningsforhold i OL-byen enn det hun er vant med fra Skien hvor Vera har hatt base de tre siste årene. Hun har trent på kunstsnø i over en måned og de to siste ukene har det vært kjørt opp på milevis med løyper i natursnø. Både hun og andre har kjent sin besøkelsestid. Det har blitt mange mil på ski selv om hun har en trøblete legg.

-Hvilke renn har du planer om å gå fremover dersom du får startplass, Vera? -Jeg hadde tenkt å gå junior-VM-mønstring på Hovden. De rennene er avlyst og skiforbundet har kommunisert med at de jobber med å finne en ny arrangør. Det har blitt antydet at det kan bli renn på Lygna for de som gjorde det best i norgescupen i fjor og er høyest rangert. I så fall spørs det om jeg kommer med. Jeg får nesten bare vente å se hva det blir av renn fremover, sier Vera.

Håper på testrenn i jula

Reflektert tenåringsjente som har innstilt seg på at det blir en helt annen sesong enn det hun i utgangspunktet hadde sett for seg. Samtlige renn i juniorenes norgescup med unntak av junior-NM er avlyst. Den yngste av Flatland-søstrene håper virkelig at skiforbundet får gjennomført det nasjonale mesterskapet på Nes. Hun har planer om å få trent bra gjennom hele jula. Det lokale langrennhåpet tar også sikte på å få gått et testrenn eller to.