Melder regnfull fredag

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er sendt ut ekstemvarsel igjen for Østlandet. Tinn slipper unna med opptil 50 mm regn, mens vind slipper vi i nevneverdig grad. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet. Vindkastene forsterker seg lørdag, og kommer opp liten storm.

DEL

EKSTREMVARSEL PÅ ØSTLANDETKraftig vind fra vest fører ofte med seg regn, og etter stormherjinger som er etterdønninger av den tropiske stormen Heidi vil det komme vann i store mengder fredag ifølge Meteorologisk institutt. Lørdag kommer vinden opp i storm i kastene.
Det er meldt opptil 50 mm regn over Tinn, men varselet er noe usikkert, så det antydes mellom 20 og 50 mm nedbør, der mest er ventet midt på dagen fredag.

Det regnet også tildels mye på torsdag, til tross for at det var meldt stort sett oppholdsvær i Tinn. Men stormen som beveger seg over Norge fører til vind av skiftende retning, som også påvirker hvor nedbørsmengdene kommer det er sendt ut OBS-varsel for fylkene telemark, Vestford, Agder, Oslo, Akershus og Buskerud, samt Østfold.
Varselet er av farenivå oransj. igjen bes om at man følger med på renner, bekker og avløp for å skadebegrense hvis mye nedbør faller på kort tid, og være spesielt oppmerksom i områder som er utsatt når det er stor fuktighet. De sterkeste vindkastene ventes i kystnære strøk og i fjellet. Vindkastene øker lørdag formiddag, opptil liten storm fra nord-vest., der det er verst midt på dagen.

Oransje varsel innebærer at gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Anbefaling er å fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs.Artikkeltags