Melder 34 varmegrader

VARME LATER SOMMERDAGER: Forbered deg på varme på kanskje over 35 varmegrader på Rjukan og i Tinn i løpet av uka.

VARME LATER SOMMERDAGER: Forbered deg på varme på kanskje over 35 varmegrader på Rjukan og i Tinn i løpet av uka.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir igjen sydentemperaturer i Tinn de nærmeste dagene. Meteorologisk institutt melder opptil 34 varmegrader over store deler av kommunen tirsdag og onsdag, og varmt blir det også i fortsettelsen.

DEL

SOMMERHETEN KOMMER TILBAKEOg som kjent pleier ikke yr å ta hardt i når de melder, ofte blir det flere steder noen grader varmere enn det som meldes. Det er meldt knallvær, skyfri himmel og temperaturer i Tinn opptil 34 varmegrader. spesielt onsdag blir varm.
Yr melder 34 grader i Atrå, 33 i Austbygde og på Miland og 32 på Rjukan. Erfaringsmessig veit jo rjukanfolk at gryteeffekten når trår til å gjør det enda varmere enn meldt på Rjukan.

Det blir varmt hele uka etter at en blanding av generelt mye sol og et høytrykk som kommer vestfra, sørger for at sommerværet holder seg. Varmen trekker seg gradvis inn over hele sør-Norge og hele Skandinavia, og kan "lande" slik høytrykk kan gjøre på sommeren, dvs. bli liggende i lengre tid. Det skjer samtidig med at det lenger sør i Europa er relativt kjølig, med 15-17 grader. Nordpå blir det en lavtrykksendring slik at lufta kan bli litt kjøligere for nordlendingene.


Det er dermed fortsatt stor fare for skogbrann. Mye sol og lite regn betyr strålende sommerdager, men brannfaren kommer tilbake i fullt monn. Det er viktig å ta hensyn når man tenner engangsgrillen. Det anbefales at man bruker en rist under grillen og husk at du aldri må sette den direkte på bakken ute i naturen.
Det kan fort bli forbud mot ildopptenning igjen, hvis godværet fortsetter.

Artikkeltags