- Vasker og tørker like hurtig som åtte kvinner ville ha gjort

MANDHEIMEN: "Det er visstnok mange av byens borgere som ikke vet at «Mannheimen» er Norges største pensjonat" skrev Rjukan Dagblad 8.januar 1920.
Hundre år senere holder ikke den påstanden, men en kan trygt slå fast at  Mandheimen er blant Norges mest oppussede"tidligere pensjonatbygg" (foto Egil Stensrud) .

MANDHEIMEN: "Det er visstnok mange av byens borgere som ikke vet at «Mannheimen» er Norges største pensjonat" skrev Rjukan Dagblad 8.januar 1920. Hundre år senere holder ikke den påstanden, men en kan trygt slå fast at Mandheimen er blant Norges mest oppussede"tidligere pensjonatbygg" (foto Egil Stensrud) .

Av

«Norges største pensjonat» er tittelen på en artikkel i Rjukan Dagblad 8. januar 1920. Trolig kunne pensjonatet også skilte med Tinns første oppvaksmaskin.

DEL


Her heter det :

«Mannheimen, en av de få monumentale bygninger på Rjukan vekker oppmerksomhet blant de tilreisende, men det er visstnok mange av byens borgere som ikke vet at «Mannheimen» er Norges største pensjonat.

Rjukan Dagblad har fått anledning til å se bygningen fra kjeller til loft sammen med pensjonatets elskverdige og dyktige bestyrer Severin Christoffersen.

Imponerende er matkjelleren med mengder av kjøtt, flesk, hermetikk, mel og en rekke andre matvarer. Til en middag bruker vi 50-60 kilo fisk eller 30-35 kilo kjøttdeig. Når vi har erter, kjøtt og flesk tærer det også godt på beholdningen, forteller Christoffersen.

Kjøkkenet er praktisk innredet så man greier seg med forholdsvis liten tjenerhjelp. I det siste har man også anskaffet en maskin for oppvasken. Etter hva Christoffersen forteller vasker og tørker den like hurtig som 8 kvinner ville ha gjort. Nå betjenes maskinen av en enkelt kvinne. Ved siden av kjøkkenet er det røkeværelse, leseværelse og spisesal.

Pensjonsprisene må sies og være meget billig og pensjonatet har omtrent til stadighet fullt belegg»


Rjukan Dagblad 8. januar 1920

Artikkeltags