Fartsdemperne iferd med å komme tilbake i sentrum

NCC og Statens vegvesen er iferd med å gjøre seg ferdig med Sam Eydesgate før vinteren setter inn for alvor. Nå blir det manuell dirigering i flere dager framover.

DEL

Det er nå manuell dirigering gjennom sentrum på grunn av asfaltarbeider. Det er først på grunn av at de forhøyede fartsdemperne skal tilbake på plass på fotgjengerovergangene. Det er freset klart, og så asfalteres det i flere lag. Det må påregnes manuell dirigering av trafikken på stedene, mens arbeidene pågår.
I bydelene Tveito og Ingolfsland gjøres de siste fortausarbeidene klart til asfalt også her, men det blir ført gjort i neste uke.
- Idag er det førsteetappe med overgangene. De har vært borte siden ifjor. Tilsammen er det ti slike overganger som skal tilbake på plass. Det er én endring fra tidligere, og det er at overgangen som har vært ved Tveitolia flyttes opp til Tveitoområdet og Gyda kiosk, sier Espen Fåne i NCC.

Så overgangene blir som før med unntak av den?
-Ja, men de blir nok litt snillere og mykere i overgangene enn de var før, og det blir nok bilistene og tungtrafikken spesielt glade for. Det er nye forskrifter for hvordan de skal utføres på en slik fylkesveg som er årsaken til det, sier Fåne, som regner med at overgangene er på plass i løpet av noen dager, avhengig av været.

Artikkeltags