Gå til sidens hovedinnhold

- Velkommen til torgliv med konsert alle lørdager i juli!

Odd Martin Landstad ønsker velkommen, alle lørdager i juli blir det liv og røre på Rjukan torg. Midt i måneden blir det matfestival, men de andre lørdagene blir det konserter, matvogn og veteranbiler.

Alle lørdag er i juli blir det liv og røre på et ellers ganske stille Rjukan torg. Midt i måneden blir det Rjukan Matfestival som tar opp hele torget i flere dager, men hver eneste lørdag utenom blir det som i fjor torgkonserter med mini veteranbiltreff. Men i år blir det også serveringsvogn med mat og drikke, og Rjukan turistkontor har snart is å tilby i salg fra sin plass i torget 2. Dette skjer etter initiativ fra politisk hold med Tinn AP i spissen som var opptatt av å på kort tid få til å lage liv på torget, selv om det ikke er satt av stort av penger til det, fra politisk side. Vidar Stang og Odd Martin Landstad har vært blant drivkreftene, og Odd Martin organiserer det hele og har satt opp en skiftliste for artistene.
- Velkommen til torgs på lørdager! Odd Martin Landstad kommer til å være tilstede lørdag for å se at det hele kommer i gang. Han og Vidar stang følger opp igjennom sommeren.

Fra 11 til 16

- Det er Harald Nesse denne første gangen, og det skjer i tida 11 til 16, forteller Landstad.
- Konsertene er i tida fra 12 til 15, mens Torbjørn Vågsland er på plass med serveringsvogna si fra klokka 11 til 16, og veteranbilene kommer i samme tidsrommet. Veteran- og sportsbiler, er det vel riktig å si. Den motorhistoriske klubben dekker vel begge deler, med entusiastbiler og sportsbiler, sier Landstad.
- Da vil det stå en to-tre biler helt i front, mens bilene ellers stilles opp på skrå med ryggen til de to torgbygningene, og så foregår konserten like ved fredskua i et lite telt, forteller Landstad.
Det blir ikke noe av storscena på torget. Tinn kommune har jo kjøpt inn en scenehenger, som hittil har vært lite i bruk. Planen var å bruke denne i sommer.
- Det ble visst for mye arbeid å sette opp og ta ned. De kunne ikke la den bli stående hele juli-sommeren igjennom, sier Landstad.
- Men det blir bra med et telt, mener han.

Harald Nesse først

- Det er Harald Nesse som er først ut 3. juli. Han var også med i fjor. 10.juli er det duoen Håkon og Øystein, som består av Håkon Kristiansen og Øystein Stokke som har vært med på Trubadurfestivalen og førstnevnte også med i løypa på Kjerringsveiven. De er veldig flinke, og har hatt den duoen i lang tid forteller Landstad.

17. juli blir det ikke torgarrangement, for da overtar Matfestivalen, men det blir konsert på samme tid likevel. Da spiller jeg med Endre Koch i et opplegg med Matfestivalen, og da ønskes det naturligvis også folk på torget. 24. juli er det David Lande og 31. juli Hannah Eline Jøines. Hun var også med i fjor, forteller Landstad.

- Det blir et inngjerdet serveringsområde. Først var det snakk om å stenge av hele torget, men det fant man ut ikke var hensiktsmessig. Det blir i stedet et innringet område foran scenen, og så blir det noen vakter på hvert hjørne av torget som noterer navn og nummer på de som kommer, av smittevernhensyn. Smittevernreglene følges følges til punkt og prikke, sier Landstad.

- Nå håper jeg at folk tar turen på torget, og koser seg. Fontenevannet kommer til å stå på som vanlig, og været er jo meldt strålende og 26 varmegrader, så for småbarnsfamiliene er det bare å ta med håndkle og kose seg.
Velkommen til lørdagstorget på Rjukan i hele juli, sier Odd Martin Landstad.