Gå til sidens hovedinnhold

Vera skal gå stafetten -debuterer i NM

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er få langrennjuniorer som får muligheten til å gå i senior-NM ettersom det er strenge kriterier i forhold til hvem som får stille. Vera Flatland er derfor privilegert når hun i en alder av 18 år får sjansen til å kjenne på seniornivået.

Vera er nemlig satt opp på Heddals stafettlag og hun reiser i ens ærend til Buskerud for å bryne seg på flere av verdens beste langrennsløpere. Det blir noe helt annet for Atrå-jenta å henge med i det selskapet. Selv om det er mange som går fort og nivået også er høyt i juniorenes norgescup og i junior-NM. Det er det som vanligvis er arenaen til Vera som går på Toppidrettsgymnaset i Skien og er en av de langrennsjentene i kretsen.

-Jeg både gleder og gruer meg til å gå NM-stafett. Det blir en fin erfaring og forhåpentligvis en stor opplevelse å delta i et senior-NM. Samtidig er jeg spent på hvordan det vil bli å konkurrere med seniorer som både er bedre trent og i utgangspunktet er bedre enn meg. Det er litt spesielt at jeg som er yngst er satt opp på siste etappe. Stafett går jeg veldig sjelden og derfor kommer nok spenningsnivået til å være litt høyere enn det bruker å være, sa Vera.

Takket ja med en gang

Tenåringsjenta trengte ikke lag betenkningstid da hun fikk spørsmål om hun kunne tenke seg å bli med på NM-stafetten. Heddal var avhengig av henne for å ha mulighet til å delta og da sa det seg egentlig selv. Det passet også bra med en skikkelig hardøkt ettersom hun for tiden er inne i en tøff treningsperiode. Det handler om å få bygd opp en formtopp til norgescuprennene i Holmenkollen om to uker. Vera håper å få vist seg frem i Kollen-løypene.

-Det blir viktigere å gå fort der enn på Konnerud. Selv om jeg har lyst til å holde høy fart begge steder. Forutsetningene for å prestere vil nok være større i Oslo dersom jeg holder meg frisk. For jeg har lagt en klar plan med tanke på at jeg skal være i stand til å hente frem mitt beste i norgescuprennene der. Jeg er veldig bevisst på at jeg skal gå mitt eget renn på stafetten og så får vi oppsummere etterpå, sa Vera som kan få et brukbart utgangspunkt

Håper på bra utgangspunkt

Flatland har tro på at de to som går foran henne kommer til å sørge for at hun har et godt utgangspunkt når hun får skulderklappet. Tredjeårsjunioren føler at formen er bra. Hun har i hvert fall fått gode svar på hardøktene den siste tiden. Kroppen har vært lettere og mer samarbeidsvillig enn den var da hun kjempet om norgescuppoeng på Lygna for et par uker siden.