Gå til sidens hovedinnhold

Verdens verste menneske

Nå er den her, den norske filmsensasjonen fra Cannes-festivalen i regi av Joachim Trier, der hovedrolleinnhaver Renate Reisve ble den første norske skuespilleren til å vinne beste hovedrolle.

Julie (Renate Reinsve) er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel (Anders Danielsen Lie) – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen.

En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr (Herbert Nordrum). Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold. Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Verdens verste menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.

Det er en kreativ energisk film, og har fått ovasjoner av kritikerne. Karakteren 8,2 på imdb forteller det meste.

Manuset er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier selv. Det er tredje filmen i Triers Oslo-trilogi der Reprise (2006) Oslo 31. August (2011) var de første, og fikk bøttevis med skryt. Trier er Norsk films nye gullgutt, om mulig sammen med Eskil Vogt som nylig hadde ute sin grøsser De uskyldige på kino.

"Verdens verste menneske" hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i juli, og fikk der strålende kritikker. Under festivalens prisutdeling mottok Renate Reinsve prisen for beste kvinnelige skuespiller. Hun ble med det den første norske skuespilleren til å vinne pris i Cannes.