SV setter også av penger til Tungtvannskjelleren

HAR SATT AV PENGER: Kari Elisabeth Kaski opplyser at SV har sartt av 10 millioner i sitt alternative budsjett til kulturminnebevaring, som altså i dette tilfelle betyr Tungtvannskjelleren på Vemork.

HAR SATT AV PENGER: Kari Elisabeth Kaski opplyser at SV har sartt av 10 millioner i sitt alternative budsjett til kulturminnebevaring, som altså i dette tilfelle betyr Tungtvannskjelleren på Vemork. Foto:

Også SV setter av penger til Tungtvannskjellerren. Onsdag ble det opplyst av Kari Elisabeth Kaski at SV setter av 10 millioner i sitt alternative budsjett.

DEL

Kort tid etter at det ble klart at Senterpartiet har satt av 12 millioner kroner til et nytt museumsbygg over Tungtvannskjelleren på Vemork, kommer et av de andre opposisjonspartiene med tilsvarende melding.

10 millioner
- Kari Elisabeth Kaski har opplyst meg at de har satt av 10 millioner i SV's alternative budsjett til kulturminnevern. Det er øremerket Tungtvannskjelleren, sier Sanja Pasovic i Tinn SV.
De to opposisjonspartiene er først med å ha satt av penger til Tungtvannskjelleren, etter at det fra regjeringshold (Høyre, FrP og Venstre) ikke er satt av én krone til å få museumstak over det utgravde krigsminnet i deres forslag til statsbudsjett.
Regjeringens budsjett er imidlertid ikke endelig.

KrF har nøkkelen
Det gjenstår å se hva Arbeiderpartiet vil, og ikke minst hva KrF ønsker å få inn i budsjettet med sitt vedtak om å søke inn i regjeringen Solberg. Regjeringsforhandlingene kan strande, men uansett sitter KrF i en nøkkelposisjon her, hvis Arbeiderpartiet også, som ventet har med penger til Tungtvannskjelleren i sitt alternative statsbudsjett.
Det er en kjent sak at Norsk Industriarbeidermueum ikke har gitt opp håpet om å få en bevilgning på kommende års statsbudsjett.

Artikkeltags