Solspeil-skiltet avdukes

STÅR KLART: Det nye infoskiltet om solspeilet er etter samme modell som Sam Eydeskiltet, og vil pryde torget etter at det er avduket tirsdag.

STÅR KLART: Det nye infoskiltet om solspeilet er etter samme modell som Sam Eydeskiltet, og vil pryde torget etter at det er avduket tirsdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Et nytt infoskilt skal avdukes på Rjukan torg tirsdag - solspeilskiltet.

DEL

SOLSPEILET 5 ÅR TIRSDAGPå femårs-jubiléet til Rjukans nye "claim to fame" blir det ny skiltavdukning. Skiltet er kommet opp, og er klar til tirsdagens jubiluemsmarkering på torget - som foregår enten det er solspeilvær eller ikke.

Merkeringen av solspeilet som er enda et tillegg til Tinns mange spennende turistattraksjoner er verdt å markere, og klokka 12 tirsdag inviteres alle til å bli med på en hyllest av solspeilet, idéen og hva det betyr for verdensarvbyen Rjukan som turiststed.

Det er lite som tyder på sol, men det blir høyst sannsynlig årets første snø tirsdag, og markertingen skjer uansett vær. Det er på dagen fem år siden solspeilet ble "åpnet" til stor interesse fra verdenspressen. Om sola titter fram er det bonus. det viktigste er feiringa.

I løpet av mandagen settes det opp en scene og der skal Øystein Haugan solbade fire solgjester som skal fortelle litt om hva solspeilet allerede har betydd. Barnehager og skoler er invitert, og det blir servert gratis solboller, klementiner, saft og kaffe.

Artikkeltags