Asfalterer 313-uteområdet

ASFALTERER DENNE UKA: Fredag startet arbeidet med å asfaltere uteområdet rundt 313-bygget, som nå er ferdig oppusset utvendig med nye vinduer og maling.

ASFALTERER DENNE UKA: Fredag startet arbeidet med å asfaltere uteområdet rundt 313-bygget, som nå er ferdig oppusset utvendig med nye vinduer og maling.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Asfalteringen av uteområdet rundt det nye forretningssenteret i 313-bygget er igang. De siste dagene har man gjort seg ferdig med støpearbeider ved inngangene samt der flaggstenger skal opp.

DEL

Det har vært det store asfaltåret på Rjukan, og nå er turen kommet til uteområdet rundt 313. Fredag startet arbeidet med å asfaltere uteområdet rundt 313-bygget, som nå er ferdig oppusset utvendig med nye vinduer og maling. Innvendig foregår det også hektisk aktivitet til langt på kveld for å få bygget ferdig til butikkåpning 6. desember. De nye elektriske dørene er montert, men er foreløpig skjult bak et provisorisk dekke av sponplater.

Støpearbeider
De siste dagene har man gjort seg ferdig med støpearbeider ved inngangene samt der flaggstenger skal opp, og fredag begynte asfalteringen av nedre del mot Hydro Energi. Værforholdene med mye regn i helgen, samt utsikter til at snøen ikke er på vei, gjorde nok at arbeidene kunne ta pause i helga, før man gyver løs igjen i starten på uka. Europris og REMA1000 skal inn med hver sin butikk i 1. etasje for åpning 6. desember. Europris og REMA1000 skal inn med hver sin butikk i 1. etasje i november, mens andre etasje ennå ikke er helt avklart. De to nye forretningene, som begge forøvrig er norskeide kjeder, skal også igang med interiør og varebeholdning, noe de trenger 2-3 uker på å gjennomføre, ifølge Geir Olav Luraas i A til Å Entrepresnør AS.

To innganger
Bygget er pusset opp slik at man fortsatt ser at det har vært et industribygg, mens det får ny inngang og ny lasterampe. Innvendig jobber nå A til Å Entreprenør AS med isolering og tilpasninger til forretningsdriften, mens til det utvendige arbeidet er Skårberg Maskin AS hyret inn som underentreprenør. Her skal det opparbeides 77 parkeringsplasser på framsida, baksida og vestsida av bygget, samt opparbeidelse av innkjøring og inngangsområder.

Positiv værmelding
Formann Odd Skårberg i Skårberg Maskin har tidligere uttalt til RA at han er glad for at værmeldinga har vært på deres side. Snø nå hadde ført til utfordringer, men værmeldinga lover mildt vær også de neste ti dagene.
Arbeidene innebærer totalt sett opparbeiding av masse, asfaltering til parkeringsareal og inngang, og det er snakk om flaggstenger og litt grøntareral mellom veibanen og parkeringsarealene.

Verdensarv-skilter
Nå skal det asfalteres inntil den gamle trappa på nordsida av bygget, som er påstøpt nytt dekke, og hele nivået på parkeringsarealet er hevet ganske vesentlig fra hva det var. Inngangspartiet på nordsida, rett ut mot Birkelandsbrua, har dermed fått tilbake sin opprinnelige høyde. Utearbeider som gjenstår er dessuten at skilter for de to forretningene skal opp. Skiltene får ikke lov å være store og prangende, og heller ikke i de to kjedenes fargedisplay., som følge av at bygget er et av de 96 signifikante i verdensarven.
Hele 313-bygget vil altså fremstå som noe ganske annet enn det har gjort de siste 30 åra. Det blir pent rundt bygget som i mange år har hatt et uteområde som ikke har vært til pryd for verdensarvbyen.


Artikkeltags