Den lokale kortfilmen Samtalen er forfilm på kino

FILMET PÅ RJUKAN: Samtalen da det var full ståhei og filming ved "Bar Baharat" nederst i Storgata på Rjukan.

FILMET PÅ RJUKAN: Samtalen da det var full ståhei og filming ved "Bar Baharat" nederst i Storgata på Rjukan.

Daniel Paida Larsens kortfilm "Samtalen" vises nå som forfilm på Verdensteateret Rjukan Kino. Filmen ble spilt innpå Rjukan i 2016.

DEL

FORFILM PÅ RJUKAN KINODe som tar turen på Rjukan kino om dagen får en bonus i den lokale kortfilmen "Samtalen" i regi av Daniel Paida Larsen. Filmen, som i sin helhet ble filmet på Rjukan seinsommeren 2016 er nå klar for publikum. Filmen fikk i september 2016 også kommunal støtte fra Tinn kommune på 25.000 kroner i et vedtak i Tinn kommunes kultur- og oppvekstutvalg. Uka etter installerte Daniel Paida Larsen seg med utenbys crew på Rjukan, etter at det var laget klar en bar nederst i Storgata, "Bar Baharat" der Liv Solberg nå seinere har flyttet inn i eget galleri.
- Ja, filmen er avtalt vist på Rjukan før norske filmer, sier regissør Larsen, som opprinnelig gjorde avtale med den forrige kinosjefen Endre Solhjem Knutsen.
- Det er moro at den vises der den er spilt inn. Filmen vises fortsatt på festivaler rundt om i hele verden, og har nettopp vært i Chicago, og den vant prisen for beste fotografi under filmfestivalen i Århus, men den har nå gått såpass lenge at den også er tillatt vist på kino. slim er det med slike festivalfilmer, sier Larsen, som har flere prosjekter på gang.

Lokale statister
Daniel Paida Larsen som er både regissør og produsent hadde da med seg lite crew, og der Martin Andersen lot dem få låne villaen hans, Villa Gryta, som produksjonskontor en hel måned. Derfra etterlyste de også lokale statister og noen veteranbiler som skulle brukes i filmen. Og både statistene og bilene kan nå beskues i kortfilmen som vises som forfilm før ordinære kinoforstillinger på Rjukan kino. Blant annet ser vi Martin Andersen som bartender på den konstruerte baren. Det er også endel andre kjente lokale statister, som vi ikke skal røpe navnt på her. Ellers er hovedrollen og andre sentrale roller besatt av skuespillere som ikke er fra Tinn.
- Jeg håper dette blir starten på en rekke filmer som bruker verdensarvbyen som kulisse, fortale Larsen da han holdt på med innspillingen som stengte noen sentrumsgater fra 9.-11. september 2016.

Spirituelt
"The Conversation - Samtalen er en kortfilm som utforsker spirituelle og indre prosesser fra et personlig perspektiv" het det på nettsida til filmen, som også fikk støtte fra Sørnorsk Filmsenter og gjennom crowdfunding på Kickstarter. Filmens tema er ifølge synopsisen på kickstartersida en kortfilm hvor alle kjenner deg bedre enn du gjør selv, og et forsøk på å forstå hvordan det er mulig. Samtalen er en indre dialog på et ytre plan.
Kortfilmen begynner i vår egen underbevissthet og frembringer noen av de tingene vi gjerne føler og sanser men ikke tør å bringe ut. Vi følger protagonisten Benjamin på en reise gjennom hans dypeste selv, men istedenfor å lure rundt i hodet hans, følger vi ham gjennom byen der han møter en rekke karakterer som til slutt synes å vite alt om ham, til og med mer enn han selv vet.

Påtrengede fremmede
Siden det å møte fremmede som oppfører seg så familiært er veldig ubehagelig, rømmer Benjamin. Men uansett hvor langt og hvor mye han løper, fortsetter han å møte fremmede som ønsker å fortelle ham den samme sannheten om ham selv, som om de alle er samme person, bare i ulike kropper, kan vi lese på nettsida."Rjukan er som en gammel by, bygget opp av ingenting, som en del av en stormannsgal industriplan for mer enn hundre år siden. Dette har gitt oss en hel del herlig arkitektur å leke oss med. Vi er i godt selskap. Både Michael Fassbender og Kirk Douglas har vært her for å lage film før. Likevel er Samtalen en av de første filmene som fokuserer på den spesielle arkitekturen i Rjukan.

Rjukangutt
Daniel Paida Larsen er naturligvis ikke ukjent i Tinn, etter å ha bodd her i en årrekke, og også gått på skole i Tinn, og jobbet i RA og på Radio Rjukan. Han er sønn av Gaby Larsen og Rupert Derben, og har tidligere markert seg med arrangementer, og som fotokunstner.
Etter at han holdt til på Rjukan, har han studert kunst, film og fotografi i Berlin, Venezia og Stockholm og har jobbet med både dokumentarer, reklame og kunstprosjekter i Norge og i utlandet. Dette hans første fiksjonskortfilm. Ved siden av jobber han som kunstner, i hovedsak som fotograf. Med seg har han Runar Sørlie, som er filmfotograf.
- Han har studert på Den Norske Filmskolen i Lillehammer og har laget en rekke reklamer, musikkvideoer og kortfilmer, og er en av de mest talentfulle nordmenn innen sitt felt, sier Larsen. Rune Hagerup og Marius Soma vil fungere som co-produsenter gjennom sitt produksjonsselskap Billy Budd.
- De har begge lang erfaring som filmprodusenter og å ha dem med på laget betyr at alt blir gjennomført som det skal. Eva Lien er produksjonsassistent, sier Larsen.

Filmens side på imdb

Artikkeltags