- Vi er veldig enige med Bjørge Lie som gikk ut i RA. Han foreslo en scene på torget i sommer for lage litt liv og røre, sier Anita Stang. Hun Bjørn Næset og partileder Vidar Stang ønsker få til noe i sommer, slik at vi kan ta imot turistene med litt aktivitet i en sommer da mye ellers avlyst.
- Vi har lyst til å utfordre kulturkontoret til å ta initiativet. Kan vi få opp en scene der folk kan komme og spille og synge? Og vi vil jo utfordre Tinns befolkning og frivillige liv. F.eks. kan jo torget åpnes for Tinns mange veteranbiler en kveld i uka. Sommeren begynner må, men jeg tror vi kan snu oss litt på hælen, og få til noe. Dette er tross alt Rjukan, sier Vidar Stang.
Kulturpolitiker Bjørn Næset støtter idéen fullt ut.
- Vi må få noe til å skje her nå i sommer,mener han.
- De som har idéer må ta kontakt så fort som mulig med kulturkontoret eller servicetorget.

Servering?
- I tillegg bør det opp med bord og stoler, og kanskje kan man få til at servering skjer ut på torget fra Solkaféen, mener Anita Stang.
- Jeg tror ikke det ville være vanskelig å spørre de lokale banda i Tinn om å ta med øvinger ut på torget, mener hun.
- Vi vil skape flest mulig liv på torget i sommer, så byen kan vise seg fram fra sin beste side. Og her må vi bare hive oss rundt for å få til noe denne turistsommeren. Alt annet er jo nesten avlyst. Det hadde jo vært flott om det skjedde noe midt i byen, sier Anita Stang.
- Du har ikke prata med kultur da?
- Nei, vi har ikke det, men jeg er sikker på at de også ønsker å få til noe, og det trenger ikke å koste stort, sier Vidar Stang, som ikke ser borti fra at det kan komme ekstrabevilgninger til slikt på sikt.

Utfordring
- Er torget slik det fremstår blitt et problem?
- Torget er så flott, så jeg vil ikke si det er et problem, men det skjer for lite her. Så la oss kalle det en utfordring. Vi må vise fram byen. Vi må fylle det med noe trivelig, så folk får lyst til å ta ture inn. Velkommen til oss, velkommen til torget, vi vi det skal si, sier partilederen.
- Vi har ikke tenkt nøye igjennom alt sammen, men det er viktig å få til noe i sommer. De beste folka vi har til å tenke kreativt er de vi har på kulturkontoret, tenker vi.
Og dere kommer til å være fast på benk en her hvis et skjer noe.
- Ja, det skal vi jammen få til. Skjer det noe så kommer vi!

Viser videre til Karin Rø
- Vi synes det er veldig positivt, men det kommer litt brått på, sier kultursjef Marit Kvitne.
- Iallefall hvis vi skulle funnet penger. Vi bistår gjerne som best vi kan men nå gå vi inn i ferieavvikling. Det som var ifjor med bord og stoler og trubadur og slikt var det turistkontoret som tok initiativ til. Bruk av torget er det servicekontoret som koordinerer, så ballen bør nok heller sendes dit. Men det er jo supert om det skjer noe. det er jo i alles interesse, og kultur får ikke til noe på så kort tid, men vi bidrar med det vi kan.
- Jeg foreslå at man tar kontakt med Karin Rø og hennes prosjekt Levende Rjukan By, for dette er midt i blinken for å få til noe, sier kultursjef Kvitne,