Korona-pandemien har satt stopper for to helt ulike laner for kvinnedagen 8. mars på Rjukan. først forsvant det opprinnelige opplegget, så var et nytt på gang, men ny smittespredning førte til at et også røyk. men nå er det klart at det blir dobbel kinoforestilling med dokumentarfilmen Woman på kino, med forestilling midt på dagen og så igjen på kvelden.
- Vi måtte jo finne på noe på kvinnedagen. Vi har god plass på kino, og vi har godt smittevern, så vi har satt opp to forestillinger med filmen, så de som skal se digitale arrangementer på kvelden på mandag kan velge. Jeg har nettopp sett filmen, og jeg må si jeg ble dypt engasjert og rørt. det er en utrolig sterk og fin film, som jeg garanterer at de som går og ser den vil like.
Filmen spør egentlig hva kvinner er idag, sier Jenbergsen.
For å finne svar har Yann Arthus-Bertrand og hans medregissør Anastasia Mikova reist verden rundt og gjort to tusen intervjuer med kvinner fra femti forskjellige land, med vidt forskjellige livserfaringer, livssyn og sosioøkonomiske forutsetninger. Snarere enn å forsøke å finne frem til et fasitsvar, lar filmen ganske enkelt kvinnene snakke, sier Jenbergsen.

Publikumsvinner
Filmen vant selveste publikumsprisen under Bergen Internasjonale Filmfestival. Arthus-Bertrand er verdensberømt for sine filmer om jordkloden, men nå er det kvinnene som har fått fokus.
- Jeg ble dypt imponert og rørt, og anbefaler både kvinner og menn og se den. Kanskje spesielt menn! Den har 12 års aldergrense, men jeg ville ikke vært redd for å la min 9-årige datter se den

- Og etter hvert som vi hører unge og gamle kvinner uttale seg om sine drømmer, redsler og lidenskaper – om jobb, kjærlighet, barn, familie, kropp, identitet og selvrealisering – begynner det å åpenbare seg visse interessante mønstre, mener Jenbergsen som ser filmen som en hyllest til kvinner av idag.

Woman er imidlertid mer enn bare en serie fascinerende vitnesbyrd, den er en solidaritetserklæring, og en betimelig påminnelse om at den beste måten å bekjempe diskriminering, undertrykkelse og stereotyper er å la kvinner selv komme til orde – og lytte til hva de har å si.