- Mandag inviterer vi på gratisforestilling med Avatar: Way of the Water på Rjukan kino. Vi har 70 plasser, og alle som tar kontakt med meg får adgang, sier Mette Alvefoss. Hun og Hilde Widvey i Stage Door Talentutvikling har bestemt seg for å gjøre det som et stunt for høstarrangementet Elvelangs.

- Vi har 70 gratisbilletter til den siste forestillingen av den fantastiske Avatar-filmen. Vi søkte penger om flere ting, og vi fikk ikke alt, men vi fikk penger til å invitere på gratis kino. De som blir satt opp på lita får gratis kino, betalt av Stage Door, men forestillingen er åpen for alle også som ordinær forestilling. men vi har 70 plasser som er gratis, de noen fra stage Door selvfølgelig får dette, men alle andre i alderen 12-23 får også billett, sier Hilde Widwey.

- Catchen er at vi også informerer om Elvelangs, for vi ønsker at fler, ikke minst unge skal bidra med det de holder på med der i september. Vi hadde blant annet en gutt som lagde film og lurte på om det kunne vise, og det kan det. Vi har telt, prosjektor og det som trengs, sier Alvefoss.

Kreativ ungdom

- Vi vet det er mange som kan lage bra ting, og vi ønsker å få det fram, sier Widvey.

- Vi vet det finnes mye kreativ ungdom, og terskelen er ganske lav. Har man lyst til å danse, synge eller vise fram noe, så skal vi legge til rette rundt. Det gjelder forsåvidt alle aldre, om det f.eks er en pensjonist som lager fine blomsterkranser, eller som strikker noe, men nå ønsker vi å nå fram til ungdommen, sier Alvefoss.

- De som er interessert må ta kontakt med meg på 91858320, og så får de gratisbillett, og jeg håper jo at vi får brukt alle billettene vi har kjøpt, sier Alvefoss, som er klar til å ta imot SMS'er og telefoner.

- Bare ta kontakt i løpet av helga eller mandagen. Jeg deler ut billetter så langt det er!

Scenekunst


Stage Door Talentutvikling bygger på Alvedans som ble startet for noen år siden, og som legger til rette for scene kunst og andre aktiviteter for barn og unge. Stage Door er en forening som er åpen for kreativ kunst.

- Vi driver med et tilbud her i kommunen som ikke ligner på alle andre, og vi håper å få fram det. Så alle i den alderen som henvende seg får gratis billett og litt info om Elvelangs, og målet er å få flere lag og foreninger med, sier Alvefoss som selv har sett Avatar-filmen, men gleder seg til å se den igjen.

- Jeg så den i 4D og det var helt fantastisk, og det er jo grunn til å nevne at mandag er siste sjanse til å se den på Rjukan kino. Derfor må alle som ikke har sett den benytte sjansen.

Siste forestilling

Avatar: Way of the Water er altså kommet til siste forestilling på Rjukan kino. Filmen passerte sist helg 2 milliarder dollar i kinolukene verden over, dvs. ca. 20 milliarder kroner. Og den fosser videre.

Onsdag passerte den "Avengers: Invfinity War" og lørdag "Star Wars Episode VII", og gikk opp på fjerdeplass på lista over mest inntjenende kinofilmer gjennom tidene.

Da er det 120 millioner dollar opp til Titanic, som også er laget av regissør James Cameron. Han har nå nr. 1, 3 og 4 på lista over tidenes mest inntjenende filmer, og skulle Avatar 2 passere Titanic har han fortsatt det!