Kommunedirektørens budsjettforslag sjokkerte innbyggere og nærmest lamslo politikerne da det ble lagt fram for 14 dager siden. Langtidsbusjettene som ble vedtatt i 2020 var ikke til å kjenne igjen, og det ble foreslått på nytt mer eller mindre de samme kuttene som ble foreslått ifjor, samtidig som det ble foreslått å innføre eiendomsskatt for boliger og fritidsboliger, og det i tillegg til at politikerne tok tunge kutt ifjor, som nedleggelse av Miland skole.

De siste dagene har de ulke partiene hatt sine møter og diskusjoner, og posisjonen bestående av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrisspartiet har i timesvis mandag møtt for å finne pengene til sine valgløfter tilbake i budsjettet.

- Det har ikke vært enkelt. Det kan jeg si. Vi er ikke økonomer. Men vi har jobbet hardt for å få inn igjen de sakene vi har gått til valg på, og uten at jeg skal foregripe begivenhetenes gang så håper jeg vi får til å skjerme kultur og få til sakene som vi mener er viktige for at folk skal ha lyst til å bo her i framtida, sier leder i Tinn Ap Vidar Stang.

Han har tidligere bekreftet, i likhet med de andre partiene at de ikke ønsker eiendomsskatt i inneværende periode, til tross for at kommunedirektørens innstilling viste til at man ikke ville klare investeringene dersom man unnlot å innføre den.

Mer vil ikke Stang si før mandagens møte er over.

- Folk får følge med i morra. Da vet vi hva vi har funnet fram til. Jeg håper det er noe som er noe vi kan leve med, sier Stang, som er klar på at de likte dårlig at alle politiske prioriteringer gjort ifjor var mer eller mindre strøket av kartet de kommende fire årene.

- Jeg håper vi finner rom for det vi vil prioritere, som idrettshall, kultur og også slikt som Rjukan Idrett, sier Stang som ellers viser til formannskapets møte tirsdag.

Det starter klokka ni, og overføres her på RA.