Gå til sidens hovedinnhold

Vilde fire sekunder unna kvartfinaleplass i NM-sprinten

Artikkelen er over 1 år gammel

Vilde Flatland gikk en god NM-sprint på Konnerud. Hun var bare 14 sekunder bak prologvinneren og bare fire sekunder kvartfinaleplass.

-Jeg hadde forhåpninger om at jeg skulle klare å gå videre. Det var målet da jeg varmet opp og etter hvert tok på meg startnummeret. For jeg har vist formstigning i det siste og beviste i U 23-NM at jeg er kapabel til det når det klaffer. Men det er litt tøffere konkurranse her etter Maiken Caspersen Falla og de aller fleste landslagsløperne stille til start. Det fører til at det blir vanskeligere å komme seg videre, sa Vilde til RA-sporten.

21-åringen var litt «splittet» følelsesmessig etter sprinten. Flatland var fornøyd med at hun var nærmere prologvinneren enn hun har brukt å være. Men litt skuffet over at det ikke ble videre avansement da det først fungerte så bra som det gjorde. Hun hadde rett etter målgang forhåpninger om at det hun hadde prestert skulle holde til kvartfinale. Atrå-jenta måtte innrømme at det var litt surt å få beskjed om at hun var blant dem som var slått ut.

Formpila peker riktig vei

-Jeg visste før start at det ville bli vanskelig å gå videre. Det blir det når så mange gode løpere stiller til start. Jeg var innforstått med at jeg måtte gå et toppløp og at jeg allikevel kunne oppleve at konkurransedagen var over etter prologen. Selv om jeg ikke har gått så mange sprintprologer som er bedre måtte jeg pakke sammen. Men jeg tar med meg mye positivt ettersom jeg var frisk og følte kroppen responderte bra da jeg presset meg.

-Kan vi tolke det som at du har klart å prikke inn toppformen til NM, Vilde? -Det er litt vanskelig å svare konkret på det etter ett renn. Men jeg håper det ettersom jeg har hatt gode opplevelser på trening den siste tiden og det var mye bra under U 23-NM på Lygna. Formila har pekt riktig vei i det siste og det virker som jeg har truffet med sesongopplegget, sa Vilde Flatland som i lang tid hadde sett frem til å gå klassisk sprint i Konnerud-terrenget.

Rennprogrammet ble endret

Derfor var det kjedelig at rennprogrammet ble endret i tolvte time. Vilde uttalte seg kritisk til det da lokalavisa pratet med henne på torsdag. Hun ga uttrykk for at det var respektløs i forhold til løperne å endre på rennprogrammet rett før mesterskapet. Spesielt så lenge både hun og mange andre i mange måneder har hatt de forskjellige øvelsene i tankene.