Gå til sidens hovedinnhold

Vilde med nytt sterkt løp

Artikkelen er over 1 år gammel

Vilde Flatland gikk et nytt bra NM-løp da hun på 15 kilometer klassisk ble nummer 24 i U 23-klassen og 27 totalt. Dermed plukket Atrå-jenta nye norgescuppoeng.

Vilde som konkurrerer for Heddal idrettslag befestet sin posisjon som en av de mest unge spennende seniorløperne i Norge. Det er få jevnaldrende som har hatt like stor fremgang som det tinndølen har hatt. Flatland går like fort eller fortere enn mange av dem som slo henne klart i juniorklassen. De har tydeligvis ikke tatt seniornivået like bra som det Vilde har gjort. Det har vært utviklende for henne å få være en del av Team Veidekke Oslofjord.

-Jeg har fått trent godt over tid og har hevet meg. Samtidig føler jeg at jeg har hevet meg og har et høyere toppnivå enn det jeg har fått tatt ut i senior-NM. Dette var ikke noe maksløp fra min side. Det var bra selv om jeg følte at jeg hadde en middels dag fysisk. Jeg vet at jeg har ett gir til når jeg er i form. Det er imidlertid gledelig at jeg går fortere i år på en middels dag enn jeg gjorde på en toppdag i fjor, sa Vilde da hun ble bedt om å oppsummere distanserennet.

Viste moral og styrke

Vilde Flatland følte seg pigg utover i løpet og hun viste både moral og styrke da hun skulle prøve å passere fire-fem løpere i en bakke på sisterunden. Det gikk ikke helt etter planen ettersom det lugga i klisteret og hun gikk på trynet. Vilde som har gode skiferdigheter og omtrent aldri faller la ikke skjul på at det var kjedelig. 21-åringen mistet gruppen hun gikk sammen med og tapte nok fire-fem plasser på det stuntet ettersom de hun skulle passere forsvant.

-Det var irriterende at jeg falt og mistet de andre i gruppen. Men jeg kan ikke klandre andre enn meg selv for at det ble som det ble. Jeg får skrive det på kontoen for uflaks, sa det lokale talentet som fikk føle på kroppen at det var litt utfordrende føreforhold. Det hadde sammenheng med at det var tørrsnø enkelte steder og at det var klisterføre andre partier i løypa. Derfor var det vanskelig å ha hundre prosent god glid og feste over alt.

Hadde brukbare ski

-Jeg skal ikke klage på skiene ettersom jeg både hadde brukbart feste og glid. Men jeg hadde helst sett at jeg unngikk «fadesen» da det lugget skikkelig og jeg måtte overende, sa Vilde Flatland som har gått to bra individuelle renn i NM. Hun valgte å stå over tikilometeren slik at konkurranseprogrammet ikke ble for tøft. Treneren mener det holder med tre renn på to døgn på Konnerud. Hun avslutter sitt andre senior-NM med å gå stafett søndag ettermiddag.