Gå til sidens hovedinnhold

Villmarksklassiker i ny drakt med Harrison Ford - uten motspiller

Artikkelen er over 1 år gammel

Call of the Wild er et villmarkseventyr for hele familien, basert på Jack Londons klassiske roman "Når villdyret våkner" om hunden Bucks utrolige reise i Alaska.

Filmen er løst basert på Jack Londons klassiske roman "Når villdyret våkner" fra 1903 om hunden Bucks utrolige reise i Alaska. Buck lever et godt og behagelig liv i California, men hele hans tilværelse blir snudd på hodet da han plutselig blir tatt vekk fra sitt hjem og sendt til den eksotiske villmarken i Alaska under Gullfeberen på 1890-tallet. Buck opplever sitt livs største eventyr og finner til slutt sin plass i verden. En film som garantert vil være et eventyr for hele familien. Men filmen er likevel ganske spesiell, for noen hun der egentlig ikke med!

Uten motspiller
Det var litt av en utfordring for eventyrhelten Harrison Ford som vi husker som som favoritt i Indiana Jones. For det er en blanding av live-action og animasjon man bruker i "Call of the Wild - Når villdyret våkner". Med banebrytende visuelle effekter og animasjonsteknologi bringer man alle dyrene i filmen til live. Også hunden Buck er dataanimert, noe som betyr at Ford måtte spille de fleste scener uten motspiller. Vi vet at de to også møter mange farer i skikkelsen av andre dyr underveis i eventyret, og også disse er dataanimert.

Tekstet

Filmen vises i originaltale med norske tekster, og har fått 9 års aldersfrense. I begrunnelsen heter det at filmen har flere dramatiske scener med faretruende situasjoner. I tillegg er det scener med kortvarige og lite nærgående voldsinnslag og dyremishandling. Filmen får derfor 9-årsgrense.
I filmen spiller Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford og Colin Woodell. Chris Sander (Dragetreneren) regisserer fra et manus skrevet av Michael Green (Mord på Orientekspressen).