- Det handler om danske Martin, som i sin midtlivskrise drar til Norge for å leve om vill mann i den fri natur for å komme seg vekk fra hamsterhjulet. Til kona sier han at han er på seminar, men kona finner fort ut at noe er galt, og setter igang en leiteaksjon, og der blir selveste Bjørn Sundqvist involvert, forteller kinosjef Robert Jenbergsen.

Han beskriver Ville menn som en på flukt i villmarken fra hamsterhjulet Filmen har Rasmus Bjerg i hovedrollen, men du møter Susanne Gråbøl, Rune Temte, Jonas Strand Gravli og Bjørn Sundqvist i bærende rollene.
Dypt inne i den norske villmarken finner vi danske Martin kledd ut som en viking, vandrende inn i en Joker for å bytte pels mot dagligvarer. Han har en midtlivskrise og velger å leve slik våre forfedre gjorde. Han møter på Musa (Zaki Youssef), en dopsmugler på flukt over grensen.
Alt dette blir etterforsket av en politimann (Bjørn Sundquist) som etterlyser en sporhund, bare for å få beskjed om at den «jobber ikke idag».


Den mørke og underfundige skandinaviske humoren skinner igjennom i dette verket. Manuset har energi! Denne skandinaviske komedien har et nydelig norsk fjellandskap som bakteppe i en absurd film som pakker inn moderne maskulinitet inn i flere lag – fra skjør og beskjeden til hardbarket og gammeldags.

Filmen skulle hatt premiere på kino i Danmark og Norge ifjor høst, men ble ikke utsatt pga. korona, men terrorhandlingen på Kongsberg ble da for nært, siden en dansk statsborger er ble siktet for å ha brukt pil og bue i drapene..