Småhagl og snø på Gaustatoppen

UTRIVELIG: Det var småhagl, tåke og 13 sekundmeter vind på Gaustatoppen klokka 17 idag, og ventes fem centimeter snø seinere ikveld.

UTRIVELIG: Det var småhagl, tåke og 13 sekundmeter vind på Gaustatoppen klokka 17 idag, og ventes fem centimeter snø seinere ikveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ekstremværet Knud lager bølger og velter trær på vestlandet, mens i Tinn er det stort sett nedbør som er problemet. Fredag kveld er det karftig kuling med liten storm i kastene på fjellet, og det er meldt snø på Gaustatoppen. Klkka 17 var det småhagl i lufta.

DEL

EKSTREMVÆRET KNUTOm man ikke har skjønt det før nå, så har høststormene inntatt landet, med kraftig vind, og dette er en helg man bør holde seg inne. Det er i alle fall ikke helga du bør ta sikte på Gaustatoppen-tur! Mange har likevel tatt turen til fjells på hytta. Det rapporteres om personskader som følge av fallende trær på vestlandet, mens i Tinn er det ventet kraftig nedbør i kveld etter noen timers opphold i ettermiddag.

På Gaustablikk og Gaustatoppen har det fredag ettermiddag vært vind med opptil 15 m/s i ettermiddag. Men utover kvelden ventes det opptil 20 m/s i kastene. I 17-tida var det tre grader ved Langefonn, og man skal ikke så veldig langt opp før det er sludd i luften.
På toppen var det småhagl i 17-tida fredag ettermiddag, og etter klokka 20 fredag ventes det et kraftig snøfall på Gaustatoppen, hvilket vil si opptil 5-6 centimeter.
Det er falt 46 millimeter regn iløpet av fredagen før klokka 18, og kan altså ventes opptil 5-6 mm mer før midnatt.

Lørdag er det fredag kveld nå meldt opptil 13 sekundmeter vind på lørdag, so tilsvarer lietn kuling, og som skal løye utover dagen ned til 8 sekundmeter på kvelden.
Det er fortsatt OBS-varsel sendt ut for hele Sør-Norge, og speilet Vest-landet og fjelltraktene i Sør-Norge.

Artikkeltags