Rett før jul kjørte Mina Kristine Dahle Listaul i gang en avstemming for å kåre det lekreste og mest snertne pepperkakebidraget i vinduene hennes.

Sammen med Rjukan Arbeiderblad, Mathuset Eyde og Rjukan Handels- og serviceforening, hadde det i løpet av desember dukket opp bit etter bit i vinduet – og nå er vinneren klar.

Mange detaljer

Det var totalt 13 bidrag som kjempet om den gjeve førsteplassen på pallen, men kun én av bidragene stakk av med seieren.

– Jeg syns det var velfortjent og kanskje ikke overraskende. De har fått med seg utrolig mange detaljer, sier Mina om vinneren og legger til:

– Til og med statuen av Sam Eyde er med, og vi er jo veldig patrioter her i Tinn, så det gikk nok rett inn i hjertene våre!

Det er gjenskapelsen av Rjukan Torg i pepperkakeform som tok førsteplassen på pallen i år.

(Saken fortsetter under bildet.)


Slik gikk avstemmingen

Nå må elevene på linja Barne- og ungdomsarbeider på Rjukan videregående skole – som står bak mesterverket – ta kontakt med Mina og butikken i Storgata.

Der venter et gavekort på 1000 kroner fra Rjukan Handels- og serviceforening.

Det ble jevnt mellom nummer én og nummer to – som kjempet til «the bitter end». Skulpturen av Rjukan Torg stakk som kjent av med seieren – og hele 34 prosent av alle stemmene. På andre plass endte skulpturen av Skarpenord – med 29 prosent av stemmene.

På den ene uka konkurransen varte, tikket det inn 478 stemmer fra tinnfolket.

(Se resultatet under! Saken fortsetter.)

(Saken fortsetter under bildet.)

– En stor suksess

– Dette ble en stor suksess og vi må nok gjøre dette til en lokal juletradisjon, sier Mina etter at konkurransen og avstemmingen er avsluttet.

Dersom det gjentas i 2023, blir det tredje gangen konkurransen kjøres i gang.

I år ble det også trukket to tilfeldige vinnere fra alle bidragene – og der stakk 4. trinn ved Rjukan barneskole av med et gavekort hos Minas kreative hjørne på 500 kroner.

Gruppe 7 på Rjukan ungdomsskole får også premie – nemlig et gavekort fra Mathuset Eyde AS.