En gammel dames tanker om Tinn kommune og ny helseplan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mye har hendt og mye har vært sagt siden Rjukan sykehus ble lagt ned. Det å flytte virksomheten med legevakt og rehabilitering/avlastning til Eldres Hus , før det nye tilbudet står ferdig, er vanskelig å forstå.

Leieavtalen er sagt opp, 31.12. 2018 må alt være flyttet fra Rjukan sykehus. Det skal bygges, ubrukbar bygningsmasse rives. Betenkelig at gamle syke, samt rehabiliteringspasienter blir boende på en byggeplass. Det må være uutholdelig, ikke akseptabel behandling av mennesker som skal ha behov for pleie og ro. Hva synes Pensjonistforeningen om dette? En vanskelig arbeidssituasjon for de ansatte også.

Underegnede savner planlegging- kostnadsberegninger og tidsberegning for fullføring av planen – gode parkeringsmuligheter, som ingen har snakket om. Kvalitetssikring, utredning for ras og flom. Bygningsloven er streng ved bygging av boliger for bevegelseshemmede.

Kanskje det hadde vært lurt for fortsatt å leie på Rjukan sykehus til planen om å samle alle helsetjenester under samme tak er på plass. Den siste tiden har det vært mye snakk om at veien til Rjukan sykehus er problematisk. Så vidt meg bekjent har ingen dødd eller blitt født i bakken på grunn av uframkommelighet, så det hadde sikkert gått bra noen år til å bruke Rjukan sykehus.

Alt går for fort, det kan få uante konsekvenser. Forutsigbarhet mangler totalt i avgjørelsen som er tatt.

Når man er 80 år , har vært med på oppturer og nedturer, vanskelige avgjørelser i politisk arbeid, da har man også lært å vurdere nøye før avgjørelser ble tatt. Grundig utredning er viktig for et godt resultat. Riv ikke veggen før bærebjelken er på plass.

Hastverk kan komme til å koste Tinn kommune dyrt.

Tåve Køhn Andersson

Artikkeltags