Er dette Tinn kommune verdig?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Samhandlingsreform, Agenda Kaupang og Omsorgstrapp. Fine ord i noens ører, men i mine ører som pårørende betyr de ingenting. De virker heller provoserende slik jeg opplever hvordan ting er nå.

For i en alder av 44 år og i år 2018, hadde jeg virkelig ikke trodd at jeg måtte flytte hjem til mine foreldre for å pleie/ ta meg av min nyopererte mor med ganske så nødvendige ting.

Og i alle fall ikke fordi ting ikke fungerer som det skal i denne kommunen for hjemsendte pasienter.

Min mor ble ryggoperert forrige mandag. Hun så fram til å komme på rehab/korttidsavd på Rjukan. Der viste hun at det var trygt og godt. Både fordi det er dyktige ansatte der, men også fordi blant annet legevakten er i samme bygg.

Der kunne hun også få trene seg opp igjen ved å gå i korridorene der oppe og vite at det er helsepersonell i nærheten.

Etter 5 dager mener Sykehuset Telemark Skien, at hun er klar for utskrivelse derfra. De henviser til samhandlingsreformen og søker henne inn på rehab/korttidsavd på Rjukan.

Hun er nå Tinn kommune sitt ansvar for videre behandling.

Sykehuset Telemark får beskjed om at de ikke kan ta imot min mor der oppe. Der var det helt fult. Det har det vært i hele januar. Hvorfor?

Det Tinn kommune kan tilby henne er hjemmesykepleie to ganger om dagen og ved nødvendige behov.

Sykehuset Telemark burde nok ha søkt om plass for henne på rehab/korttids avd. mye tidligere, siden dette var en planlagt operasjon. Men hadde det hjulpet? Siden det har vært fult i hele januar.

Da stiller jeg meg, som pårørende, spørsmålet: Er dette en konsekvens av at politikere i denne kommunen hadde så hastverk med å legge ned en avdeling med 15 plasser på Eldres hus?

Hvorfor ble dette gjort når det viser seg at behovet fortsatt er der?

Det sies at det ikke er ventelister i Tinn kommune. Jeg syns det da er merkelig at ikke syke og eldre får tilbudene de ønsker og trenger.

Etter min mening har dere som har bestemt innsparinger, nedleggelser og flyttinger begynt i feil ende.

Etter min mening burde dere ha styrket hjemmetjenesten først. Siden dere mener at flere eldre og syke skal klare seg lengre hjemme.

Stakkars ansatte der, som ikke har armer nok til alle oppgavene de blir pålagt.

Slik jeg ser det har denne prosessen kun skapt negativitet.

De skadelidende er pasienter/brukere, ansatte og pårørende. Rehab/korttidsavdelingen blir som en venteliste avdeling.

Eldre/Syke blir kun vurdert i forhold til penger, så helse/fysisk form. Det blir ikke lenger tatt hensyn til at folk føler seg utrygge og redde i eget hjem lenger.

Håper dere som bestemmer virkelig tenker på hvordan dere selv hadde ønsket at deres pårørende eller dere selv ville opplevd det å være syk, nyoperert eller gammel i denne kommunen.

For etter min mening skaper dere nå kun redsel og utrygghet for alle.

Er det virkelig slik vi i Tinn kommune ønsker å ha det?

Nina Heimark

Artikkeltags